" En zo groeiden mijn kookkunsten uit tot werk waar ik veel van hou. "

Esther & Wie Ben Ik

‘Getijden-Kok’
Ik ben flexibel als de groep wat meer tijd nodig heeft en later aan tafel wil. Zo heb ik in een zomer met een groep gezeild. Soms was er niemand op het tijdstip voor de maaltijd omdat er eerst aan dek gewerkt moest worden. Daar heb ik veel van geleerd en ben aan boord gepromoveerd tot “Getijden-Kok “. We hebben een fantastische week gehad. Zowel qua wind als voeding en samenwerking.

Quinoa-Salade-HartverwarmendKoken.nl

Over welk gerecht zijn mensen enthousiast?

“Wat ik fijn vind om te serveren is een geurende en verwarmende kom soep. Verse venkelsoep of tomaten-paprikasoep zijn altijd goed! Ik hou ook van rode linzensoep of zoete aardappelsoep met citroen. Ik leg daarmee een spreekwoordelijk dekentje om iemands schouders. En natuurlijk kook ik graag Indiaas vegetarische buffetten. De geuren, kleuren en smaak ervan zijn altijd prijs!”

Van Privé kok tot Retraite kok - net zo gastvrij

  • Kwaliteit staat centraal
  • Enthousiast en professioneel
  • Passie voor het vak/koken/de mensen
  • Kennis van kooktechnieken, producten en ingrediënten
  • Zelfvoorzienend: doet ook de inkoop (hulp bij snijden soms gewenst)
  • Goed aanpassingsvermogen / Creatief / Flexibel / Servicegericht
  • Controle over eigen werkzaamheden / Goede presentatie / Zorgzaam
  • … en beroemd door de heerlijk smakende en variërende soepen
37660270_2373470906053006_350979964310388736_n
rachael-gorjestani-154908-unsplash

Missie en Visie

Hartverwarmend Koken kookt voor groepen en individuen. Hartverwarmend Koken is succesvol doordat ze bijdraagt aan het welbevinden van mensen. De bereide voeding geeft mensen voldoening in smaak-en kleurbeleving. De maaltijden zijn juist afgestemd op de gast en het zal zijn welzijn bevorderen. Hartverwarmend Koken inspireert en stimuleert gezonde voeding en aandacht voor voeding. Hartverwarmend Koken gaat in goede harmonie om met opdrachtgevers, collega’s en leveranciers. 

" Op mijn 65e verjaardag heb ik Esther gevraagd de catering te doen. Na onderling overleg heeft zij prachtige vegetarische maaltijden te voorschijn getoverd. De gasten hebben van de diversiteit en de subtiliteit aan smaken genoten. Zeer zeker aan te bevelen. "
WB
Loenen

Esther ter Hart - Retraitekok

Kookt op locatie vegetarisch en/of veganistisch naar de wensen van de groep.

Inspiratie en Enthousiasme in het Koken

Toen en nu

Sinds ik twintig jaar geleden voor mijn gezin begon te koken ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de kunst ervan.
Ik heb bij de destijds Academy of Ayurvedic Studies (nu Delight Academie – Ayurveda) de cursussen over Ayurveda en voeding gevolgd. Het was voor mij het startschot om voor groepen te gaan koken.
Ik kwam via mijn opleiding en vriendenkring in contact met coaches en docenten van o.a. yogascholen en ik werd gevraagd om te komen koken tijdens hun retraites of opleidingen. Hierdoor werd een nieuw stuk levend! Dat wat ik altijd al met liefde voor mijn gezin deed kon ik nu samen met de nieuw vergaarde kennis uitdragen en zo groeide mijn kookkunsten uit tot werk waar ik veel van hou.

Rice_natalia-y

Kook-inspiratie: alle aspecten van smaak, textuur en kleur

Toen ik voor het eerst in India kwam in 1994 heb ik mijn ogen uitgekeken naar hoe mensen kookten en aten. Er ging een wereld voor me open. Wat een voldoening kan een maaltijd geven als je aan alle aspecten van smaak, textuur en kleur tegemoet komt! Het was alsof ik opeens een nieuwe verfdoos kreeg. Ik leerde dat elke smaak een functie heeft en dat koken met specerijen de spijsvertering ondersteunt. Ik leerde hoe ik ze kon gebruiken en ook wanneer sommige specerijen kunnen worden ingezet. Van hoe je een gebalanceerd menu samenstelt tot hoe je een masala maakt. Erg leuk vind ik het om te koken voor kraamvrouwen. Zij vinden veel baat bij ondersteunende voeding en zijn erg gevoelig voor de zachte kracht van de Ayurvedische benadering. Dat gun ik iedereen!

wereldkeuken_toa-heftiba_detail

Wereldkeukens: Inspiratie door verschillende culturen en tradities

Meer dan graag laat Ik me inspireren door verschillende culturen en tradities. De recepten waarmee ik kook komen daarom overal vandaan. Ik geniet van de veelzijdigheid die er bestaat, daarbij rekening houdend met de principes van Ayurveda zodat ik mensen recht doe als ik ze voed. Ik ben daarom niet in de eerste plaats hip, dat kan ik wel zijn hoor, maar dan denk ik eerst na over wat ik doe en waarom.

" Ik wil vooral de mensen nieuwsgierig maken en mijn enthousiasme laten sprankelen"

Esther ter Hart

Vegetarische / veganistische kok
bewust afgestemd op de wensen van de groep

Esther ter Hart
Ik zie uit naar onze samenwerking.
Scroll to Top