Vegetarisch & Veganistisch Koken voor Groepen
Retraitekok & Kok op Locatie

Mijn aandacht voor wie?

Ik kijk naar voor wie ik kook, welk seizoen we hebben, wat is het tijdstip van de dag en wat is deze mens gewend om te eten? Hoe kan ik bijdragen aan een voldaan gevoel zowel tijdens het eten als na de maaltijd? (Ook voor mensen met een dieet en/of allergieën.) Ik kan mezelf bewegen op een lijn van zuiver vedisch/ sattvisch koken voor een yoga groep die een retraite houdt in een ashram-ritme, tot vegetarisch koken voor zakelijke groepen waar het aanbod luxer is. Het liefste bereid ik een hoofdmaaltijd op het midden van de dag als dat in het schema van de groep past; de spijsvertering werkt dan het sterkst.

Hartverwarmend koken kookt met liefde en aandacht voor je. Jij kunt daardoor je hele aandacht aan de groep geven.

  • Retraite of Cirkel
  • Training of Opleiding
  • Cursus of Workshop
  • Coaching, Therapie, NLP, Familie Opstellingen
  • Yoga, Dans, Lichaamswerk, Massage, Tantra
  • Meditatie, Zen, Mindfulness, Stilteretraite
  • Reinigingskuren, Vrouwencirkel
  • Uitvaarten
  • Vieringen van het leven op elk gebied: huwelijk, feest, verjaardag of uitvaart

Wat kun je verwachten

Samen overleggen we wat voor jouw groep het prettigst werkt. Graag heb ik het met je over de tijden waarop je een maaltijd/ snack wenst. En over speciale (dieet) wensen. Wat zijn jullie gewend om te eten? Is er een lievelingsgerecht? Ik stap in waar de wensen liggen en zo ontstaat er een passend geheel. Wat ik het interessantste vind is wie jullie zijn en wat jullie gaan doen. Het gaat natuurlijk over eten en koken, maar vooral gaat het mij als retraitekok erom dat ik een geheel vorm. Een geheel dat klopt. Als het dat doet dan maakt dat mij blij, enthousiast en geïnspireerd.

Sleutelwoorden zijn voor mij comfort, zachte kracht, weldaad en warmte. Ik let er altijd op dat de maaltijden voedzaam en tegelijkertijd makkelijk te verteren zijn. Ik hoor graag wat jij belangrijk vindt voor jouw groep.

Han Deibert

PARDESSA ZUTPHEN

” In mijn workshops en opleidingsgroepen heb ik Esther gevraagd de catering te verzorgen. Omdat ik werk met subtiele bewegingen in het wetende veld van het Opstellingenwerk en de delicate persoonlijke processen van deelnemers, is voeding een belangrijke waarde om dit te ondersteunen. Het bijzondere is dat Esther perfect aanvoelt in welk groeiproces we als groep zijn en naadloos aansluit met de ingrediënten van het seizoen. Die combinatie maakt dat de voeding een dragende factor is van mijn systemische activiteiten. Esther dank je voor je vakvrouwschap en je prettige aanwezigheid tijdens de lunch in mijn groepen. “

Ik leef me in – Ik stem me af

Als retraitekok heb ik in het eerste contact vragen over wat de groep wenst en wat ze gewend zijn. Wat ze doen en wat hun ritme op de dag is. Dit vind ik een belangrijk uitgangspunt. Ik maak mijn menu’s op maat voor de groep. In overleg hou ik rekening met diëten en allergieën. Vaak wensen mensen een veganistisch menu of zijn er mensen die geen gluten kunnen verdragen. 

Een samenwerking

Het liefste zoek ik een weg waarin ik tegemoetkom aan de wensen van de groep en waarbij ik tegelijkertijd wat ruimte overhoud om ze een stapje mee te nemen naar de beleving van eenvoud en smaak, van ayurvedische toepassingen, van aandacht en nieuwe positieve keukeninspiratie. Ik doe graag suggesties zodat ik aanvul waar ik denk dat er een behoefte ligt. Zo komen we samen tot een planning van de retraite. Het is altijd een uniek geheel. Een plek waar mensen samenwerken en die samenwerking vind ik fijn tijdens de retraite.

Geen stress

Het is voor veel mensen belangrijk om niet te ver van hun eet-comfortzone weg te bewegen, dat geeft stress. En stress wil niet zo goed verteren, dus dat doen we niet. De aandacht en het plezier waarmee ik kook bepalen mede de kwaliteit van de maaltijd. Ik ben me daarvan bewust en daarom stel ik een schone en opgeruimde keuken op prijs. Ik begin ruim op tijd met koken zodat ik rustig alles af krijg wat ik wil bereiden; geen stress in de keuken, maar plezier in het koken.

Contact image

Esther

Hartverwarmend koken

Trek gekregen? Neem gerust contact op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.
by Best4u Media